Bu hafta , hem çok kolay hazırlanan hem de leziz olan protein deposu pankek tarifi verelim✨ -------------------------------------------
Malzemeler
3 yumurta
1/4 su bardağı şekersiz kenevir sütü
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (kızartma için daha fazlası)
1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
1 çay kaşığı vanilya özü
4 kaşık kollajen tozu
1/3 su bardağı hindistan cevizi unu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam deniz tuzu
Yaban mersini kompostosu ve akçaağaç badem ezmesi (üstüne dökmek için)
Hazırlanışı
1.Geniş bir karıştırma kabında, yumurta, kenevir sütü, tereyağı, akçaağaç şurubu, vanilya özü ve kollajen tozunu çırpın. 2.Hindistan cevizi unu, kabartma tozu, deniz tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Tereyağını büyük bir tavada ısıtın. Krep meyilli tava içine her pankek için bir kepçe dökün. Pankek yüzeyinde kabarcıklar oluşmaya başlayana ve kenarları kahverengileşinceye kadar 2-3 dakika pişirin.
3.Akçaağaç badem yağı ve yaban mersini kompostosu veya tercih ettiğiniz diğer malzemelerle servis yapın.
Yaban mersini kompostosu için: Tabanı örtecek kadar küçük bir tencereye birkaç yemek kaşığı su koyun. Bir tutam deniz tuzu ile tencereye yaklaşık 1 bardak taze veya dondurulmuş yaban mersini yerleştirin ve kaynatın. 1 çay kaşığı akçaağaç şurubu ekleyin. Karışım şurup kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakın.
Akçaağaç badem yağı için: Küçük bir kaseye 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu ve 1 tatlı kaşığı badem yağı ekleyin; birlikte çırpın. Karışım çok kalınsa, bir çay kaşığı su ekleyin; tekrar çırpın. Kıvamı şuruptan biraz daha yoğun olmalıdır.
Comments